Hur man minskar slitaget på sitt mobilbatteri

Batteri i mobilen

Alla moderna smarta telefoner har idag avancerade litiumjonbatterier som håller väldigt länge. Det finns faktiskt rätt och fel när man laddar sin telefon.
Har man precis betalat för att byta batteri iPhone 6 eller sin Samsung så vill man ju att batteriet ska hålla så länge som möjligt. Många passar på att byta batteriet när man ska reparera Samsung eller laga mobilskärmen.
Det första och största felet många gör är att låta telefonen vara inkopplad till laddaren hela natten när man sover. Man ska nämligen undvika ladda batteriet fullt ut. Som mest ska man dra ut laddaren när batteriet har nått 80%.
Ett mobilbatteri mår som bäst när det får hålla sig mellan 40% och 60%.
Varje gång man laddar ett batteri fullt ut så förlorar man en liten del av livslängden och kapaciteten. Så man ska enbart ladda batteriet fullt när man vet att man behöver det där lilla extra när man ska iväg. För att undvika att ladda batteriet fullt så kan man ladda ner en app som berättar för en när det är dags att koppla loss laddaren. Man kan även införskaffa sig ett portabelt batteri som man kan använda till att ladda telefonen med när man är ute på språng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tretton =