Allt om att jobba som inhyrd hyrläkare

Allt om att jobba som inhyrd hyrläkare

Att jobba som läkare eller sjuksköterska är många gånger väldigt krävande både konkurrensmässigt och fysiskt. Är man van vid att jobba dagtid som allmänläkare och hoppar in på akuten några pass, så ifrågasätter många duktiga läkare varför det är samma lön när det är extremt mycket jobbigare att jobba inom akutvården.

Landstingen förhandlar fram lönerna med fackförbunden och därav ser lönesituationen ut som den gör. Ett sätt att få en bättre hyrläkare lön är att jobba som inhyrd konsult i vården och därmed kunna sätta sina egna priser.

Är man intresserad av att starta eget som vårdkonsult så är man nu på rätt plats och läser.

Ska man starta eget företag läkare och hyra ut sig själv på timmar är det viktigt att man är medveten om att kunderna inte kommer ringa på automatik och att bokföring måste upprättas i företaget. En del backar från att starta eget som läkare i dessa situationer för att dem inte har dem grundkunskaperna som krävs för att driva ett företag.

Ett alternativ är att man tar in en konsult för att jaga uppdrag åt dig och en redovisningsbyrå som sköter den komplexa bokföringen. Detta kostar såklart en del pengar så det är viktigt att planera sin ekonomi om man ska ta in konsulter för att utföra jobben man själv inte klarar eller har tid att utföra.

Bemanningsbolag läkare är ett alternativ för dem som inte vill eller kan driva företag själva. Det passar också dem läkare som kanske bara vill testa på att jobba som inhyrd innan man startar eget. Kanske har man länge velat testa hur det är att jobba på andra sjukhus i regionen eller helt enkelt bara är trött på sin nuvarande arbetsplats. Då är detta alternativet perfekt

Det finns bemanningsföretag som är specialiserade inom att hyra ut personal till klinker och sjukhus. Fördelen med att jobba med dem är att dem redan har färdiga kunder som man kan få börja jobba hos. Lönen är dock lite sämre än om man skulle driva företaget själv, men andra sidan så kan man istället för att lägga tid på företagsuppgifter hyra ut sig dem timmarna. Hyrläkare tjänar bättre än både redovisningskonsulter och mediakonsulter, så det kommer gå ihop sig.

Som många redan vet är medicin ett otroligt brett område när det kommer till att bli konsult inom vården. Vilka tjänster som erbjuds varierar efter vilken inriktning man har.

Dem vanligaste tjänsterna man kan jobba inom är bland annat:

Primärvården – Här kan dem flesta läkarna hitta en tjänst då det är en av dem bredaste vårdinrättningarna. Jobbar man idag med något av följande så kan man söka dessa jobb:

 • legitimerad läkare
 • allmänläkare
 • distriktsläkare
 • läkare inom företags hälsovård
 • akutläkare med bred kompetens
 • skolläkare

Kirurgi – Det är inte samma akuta efterfrågan inom kirurgin som det är inom övriga vården, så det kan vara lite svårare att hitta speciella jobb som kirurg. Jobbar man dock inom något av följande områden så kan man vara ganska trygg i att det alltid kommer finnas tillräckligt med jobb:

 • Urolog
 • Kirurgi inom hjärt- och kärlsjukdomar
 • gastro kirurgi
 • plastikkirugi
 • Kataratkirurgi
 • akutkirurgi

Jämför bemanningsbolag läkare för att se vilka som kan erbjuda den tjänsten du är utbildad till eller vill jobba som. Ofta med bara några samtal så har man hittat rätt. Det finns också företag som jobbar med att jämföra dessa bolag åt dig. Dem hittar man om söker på google efter till exempel jämför bemanningsföretag hyrläkare.

För att få jobba via rekryteringsföretag så ställer dem en del krav på dig som person men självklart också på din utbildning. Alla kräver minst 2års erfarenhet och social kompetens brukar vara ett sort plus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =