Skönhetsingrepp som inte är permanenta

Är du nyfiken på vissa skönhetsingrepp men osäker på hur resultatet kommer bli och om det är värt det? Visste du att det faktiskt finns en del kosmetiska ingrepp som du kan göra på klinik, som inte är helt permanenta? Det är vanligt att tro att alla behandlingar och ingrepp som görs kommer vara för evigt, men så är inte fallet. Här nedan berättar vi om några av de vanligaste!

Botox

Många tror att botox sprutas in var som helst i ansiktet utan någon baktanke: ansiktet, läppar, kinder, panna osv. Ett vanligt missförstånd är även att personer som använder botox enbart gör det av estetiska skäl. Men det är helt fel – Botox är ett muskelavslappnande ämne och det kan används i delar av ansiktet där man vill slappna av sina muskler. Det kan vara på grund av besvär med huvudvärk eller för att bli av med rynkor. En behandling med botox varar i upp till 6 månader. Resultatet blir att du inte kan använda dina muskler lika aktivt. Därmed slätas rynkor ut.

Läppförstoring

Förutom botox är läppförstoring med fillers en av de vanligaste typerna av skönhetsingrepp som går att göra på klinik. Precis som med botox är fillers inte en permanent behandling utan räknas hålla i upp till ett år. Därefter är det vanligt att fylla på sin behandling, men vissa väljer att inte göra det. Så det här är en perfekt lösning för dig som vill testa fillers men inte vet om det är något för dig. Fillers innehåller hyaluronsyra, något som finns naturligt i vår kropp och är även vanligt i hudvård. Det här ämnet bryts ner av kroppen efter ett tag men fungerar även återfuktande, vilket är superbra om du har torra läppar.

Cosmelan

Har du hört talas om cosmelan? Det är en unik behandling som arbetar för att minska synlighet av pigmenteringar i huden. Hyperpigmenteringar är det som kan uppstå i huden som fläckar när du har vistats för mycket i solen. Vissa personer kan även få detta i samband med en graviditet. Cosmelan passar perfekt för dig som vill bli av med mörka fläckar i huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 2 =