Varför siden är bra för håret

Har du kanske hört att siden ska vara bra för både hud och hår? Det stämmer faktiskt. Det blir allt vanligare att sova med örngott gjorda av siden istället för de traditionella av bomull. Det beror på att siden inte suger åt sig av fukten i huden eller äter upp den hudvård du precis lagt för kvällen. På samma sätt vårdas håret av siden! Med ett sidenörngott eller sidenmössa bevaras fukten i håret och på så sätt slits det inte lika snabbt. Därför rekommenderar vi att du investerar i en sovmössa av silke, för att skonsamt vårda håret medan du sover.

En annan bra produkt, som du kanske redan har hemma faktiskt, är en scrunchie. Men det är viktigt att även denna är tillverkad i siden och inte av bomull. Oavsett om du har löshår eller inte är det viktigt att vårda håret och det viktigaste är att du ger tid och kärlek till håret – därefter kommer resultaten.

Till sist vill vi rekommendera bra hårvård. Förutom vanligt schampo, hårinpackning och balsam finns det faktiskt fler produkter som du bör lägga till i din rutin. Olaplex 3 är en riktig pang-produkt som du bör testa! Olaplex no.3 Hair Perfector är ingen traditionell inpackning så en sådan ska inte uteslutas från din vanliga hårvårdsrutin. Vi vill även tillägga att det här inte är en produkt som kommer göra ditt hår mjukare, utan istället fungerar som en extra produkt som ger och uppehåller ett friskare hår. Framför allt är det här en bra hårvårdsprodukt för ett hår som behandlas kemiskt (t.ex. blekning) eller utsätts för annat slitage i form av värmeverktyg eller snoddar med metallspännen på. Prata med din frisör så berättar hen mer om hur du kommer igång med Olaplex och vilken behandling som är rätt för ditt hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 8 =