Vilka är de bästa hudvårdsmärkena?

Att välja hudvård kan vara lite svårt – det finns såååå många olika märken, produkter och alla har vi olika hudtyper och behov. Så vad kan du tänka på för att välja de bästa hudvårdsmärkena för just dig?

Vi tycker att du till att börja med ska ta reda på vilken hudtyp du har. Detta kommer hjälpa dig något enorm eftersom du då kan börja att utesluta en hel del hudvård. Är du t ex 35 år så är inte hudvård för en ung hud något för dig. Har du torr hud kan du skippa allt för fet hud osv. När du vet detta kan du också börja titta på produkter och märken.

Välja rätt märke
Du kanske har hört att man ska använda produkter från samma märke för att det ger bäst resultat? Detta är en myt! Det enda som är bra att tänka på är att inte blanda aktiva hudvårdsprodukter. Det kan skapa en irriterad hud. Så det går alltså bra att blanda märken. Det finns många parametrar som gör ett märke rätt eller fel. Vill du t ex ha vegansk, svensk hudvård med aktiva ingredienser är Verso ett superbra märke. Skulle du istället vara ute efter något någorlunda plånboksvänligt (detta är en tolkningsfråga) så är Exuviance ett bra alternativ. Det är resultatinriktat, men inte svindyrt. Är du ute efter märke med mogen hud som målgrupp så kan du spana in Filorga.

Tänk på
Det är lite förenklat att säga att ett märke är bättre än ett annat eftersom alla har olika filosofier och passar olika personer. Men med det sagt finns det helt klart märken som mer är gimmick än bra. Vad man då kan ha i åtanke är att välja märken som faktiskt säljs och rekommenderas av hudterapeuter. Det säkerställer att din hudvårdsrutin faktiskt är anpassad för att ge resultat. Med det sagt – var inte rädd för att shoppa skönhet online! Det finns massor av bra skönhet som är lite svårt att få tag på i butik. Framför allt nu när vi har en pandemi, så är det bra att undvika butiksbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 16 =