Vad är detta och vad används det till?

Skruvstycke är det samma som ett skruvstäd och används till att hålla fast något i sin arbetsbänk så man kan arbeta med detta.
Det kan vara allt ifrån att hålla ett metallföremål som ska kapas eller slipas på eller varför inte målas.
Användningsområdena är många och man kan använda det hur man vill och det är bara fantasin som begränsar användningsområdena.
Skruvstycken finns i många olika sorters storlekar och utföranden där den vanligaste typen är fäst i en arbetsbänk och andra är till för att hålla gods till pelarborrmaskiner.
Allt i från verkstäder till hobbyrum återfinns detta hjälpmedel i och är ett inslag som är i princip obligatorisk för dom flesta verksamheterna.

Induktionsvärmare är något som man aldrig byter bort när man väl börjat använda detta.
Dom allra flesta vet att värme hjälper till att lossa bultar och skruvar som är fastrostade, generellt använder man en blåslampa till detta men då värmer man oftast upp materialet runtomkring och i många fall så skadar man omkringliggande detaljer. Genom att använda en induktionsvärmare så värmer man bara skruven eller bulten i fråga och inte omkringliggande material.
En induktionsvärmare värmer bara upp saker av metall så allt som inte är metall värms inte upp, detta verktyget rekommenderas till alla slags fordon och man kan demontera hårt sittande bultar och skruvar under 60 sekunder.
Det finns induktionsvärmare som har en större effekt för tyngre reparationer och som har en inbyggd vattenkylning.

Alla som arbetar med tryckluft på något sätt vet hur tidskrävande det kan vara att behöva plocka undan och surra ihop slangarna efter man använt dessa.
En tryckluftsvinda underlättar och gör arbetet enklare och tillgängligt när man behöver tryckluft.
Man minskar risken för olyckor genom att kunna ta bort slangen direkt efter man arbetat med den.

Hetvattentvätt är ett måste för företag som tvättar sina egna fordon i en egen tvätthall.
Att använda sig av hetvatten förkortar tiden det tar att rengöra fordonet samtidigt som det minskar behovet av rengöringsmedel. Företag som har egen tvätthall gör stora besparingar samtidigt som man värnar för miljön, en tvätthall har alltid ett system som skiljer bort olja och kemikalier från avloppsvattnet, vissa moderna tvätthallar återanvänder tvättvattnet för att dra ner på vattenkonsumtionen. Det är viktigt att tänka på miljön och en hetvattentvätt är ett steg i rätt riktning som förlänger livslängden och ökar värdet på fordon.

En oljefri kompressor är ett måste om man ska arbeta med tryckluft, en lagom stor tank på 200 liter säkerställer att man har en tillräcklig buffert av komprimerad luft till sitt arbete.
Så oavsett om man använder luftdrivna verktyg eller blästrar så kan man vara säker på att en tank på 200 liter räcker länge tillsammans med en bra kompressor.
Oljefria kompressorer kyler ner sig av omkringliggande luft och håller en bra arbetstemperatur.

Spärrnyckelsats är nog den vanligaste typen och mest populära för både företag och hobbyister.
Det är väldigt enkelt att byta mellan dom olika hylsorna när man behöver byta storlek. Satsen tar lite plats i sig självt och är lätt att ta med sig på uppdrag.
I satsen finns det ett eller flera spärrhandtag som man fäster hylsorna på, det finns även förlängare och ledade delar som gör att man kan nå på områden som är svåra att nå.
Spärrskaftet ställer man in så att man lätt kan dra tillbaka skaftet utan att ta ett nytt tag om bulten. Som standard har spärrskaftet ett fyrkantigt fäste som man sätter hylsan på som brukar vara ½”, i större satser så finns det en varietet av tre olika storlekar av spärrskaft med tillhörande hylsor och massor av tillbehör och bits.

Ibland så är olyckan framme eller så har man arbetat med något som är kladdigt och vått, att kunna på ett effektivt och snabbt sätt städa undan när man är klar är viktigt och man vill inte slösa mycket tid på detta. En effektiv våtdammsugare som både kan suga upp vått och torrt är att föredra så man kan dammsuga upp det som behövs.
Vid ett läckage så kan det snabbt rinna ut stora mängder av vätska och en bra våtdammsugare kan ta hand om detta på ett enkelt sätt.
Munstycket är ofta utformat så att det blir torrt och rent där man använt våtdammsugaren.

Arbetar man med maskiner och fordon så är det inte ovanligt att man behöver byta olja och oljefilter, ibland sitter filtret hårt och ett oljefilterverktyg kan vara på plats att ha tillgängligt i verktygslådan. Det finns många olika sorters oljefilter så det finns lika många olika sorters oljefilterverktyg ute att välja mellan.
Att byta olja i ett fordon är viktigt för livslängden, smuts och partiklar fastnar i oljan och det är därför oljan blir svart vid användning. Om man har smutsig olja så smörjer detta inte lika bra som ny ren och det kan innebära att motorn överhettas eller skär om man inte sköter sina oljebyten.

Industridammsugare ska man inte förväxla med en vanlig dammsugare till hemmabruk utan detta är till för rengöring och städning av lite grövre och större områden.
På byggarbetsplatser där det kan vara skräp av varierande storlek som är både stort och smått till storlekarna.
Det kan vara skruvar och små bitar av gips eller betong som man kan behöva suga upp med en industridammsugare.
Det går hand i hand med en industridammsugare att dom har väldigt hög sugeffekt samtidigt som att det finns ett rejält utrymme för skräpet man suger upp.
Filter i dessa är anpassade för byggdamm och det är inte ovanligt att det finns HEPA-filter som inte släpper ut några partiklar vi användningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 7 =